Het verhelpen van een (draadloos) internet probleem

Merk je dat de wifi wegvalt of dat je verbonden bent, maar geen internet hebt? Dan kan er een probleem zijn in het draadloze netwerkapparaat. Verschillende factoren kunnen dit veroorzaken. De meeste problemen worden veroorzaakt door verkeerde netwerkinstellingen, portforwarding, firewall, dns, default gateway etc. Dit kan dus soms lastig zijn om te zien en te verhelpen. Wij kunnen dit voor je oplossen.

Wij helpen je bij:

Netwerkkabels testen

Wi-Fi problemen

Bekabelde problemen

Router/modem problemen

Het installeren van een bekabeld netwerk

Het installeren van een draadloos netwerk

Heb je een nieuwe modem gekregen van jouw internetprovider of heb je een nieuwe router aangeschaft, maar weet je niet hoe je deze moet installeren? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Wij kunnen dit voor je doen, zodat je bekabeld en via wifi, internet hebt. Ook kunnen we eventuele hulp bieden bij alle apparaten die verbonden moeten worden op het internet. Ook kunnen we eventueel ter plekke een netwerkkabel voor je maken als wij denken dat dit nodig is.

Wij helpen je bij:

Router/modem instellen en aansluiten

Internet aansluiten

Veilig internetten

UTP kabel maken/aansluiten

Smartphone/tv en overige apparatuur aansluiten op het internet

Onderzoeken of jouw pc/laptop veilig genoeg is om te internetten

Heb je twijfels of je wel de juiste websites bezoekt en/of je voldoende software hebt om veilig te kunnen internetten? Dan kunnen wij voor je onderzoeken of je voldoende software hebt om veilig te kunnen internetten. Wij kijken eerst of jouw computer kwaadaardige software bevat en of jouw netwerk veilig is. Daarna bespreken we met je, wat je precies doet op het internet en kijken wij welke software daarbij nodig is en geven we desnoods advies waar je op moet letten.

Het installeren van een antivirus/antimalware kan ingewikkeld zijn. Het installeren van een antivirus pakket of antimalware pakket vereist meestal een aantal stappen die soms moeilijk te begrijpen zijn. Wij kunnen dit voor je regelen, zodat jouw computer beschermd wordt door een beveiligingspakket. Wij kunnen een nieuw beveiligingspakket installeren of een oude versie upgraden naar een nieuwe versie voor jou. Ook zetten we de licentie(s) over mocht dit nodig zijn.