De ondersteuning voor Windows 7 is per ingang januari 2020 gestopt. Wat betekent dit en wat moet je nu doen?

Ondersteuning wil zeggen dat Microsoft stopt met het leveren van beveiligingsupdates en ook niet reageert op eventuele problemen die te maken hebben met Windows 7. Je dient dus jouw bestaande Windows 7 systeem te upgraden/migreren naar een nieuwe versie van Windows bijvoorbeeld Windows 8.1 of 10.

Met een upgrade worden de huidige programma’s en bestanden meegenomen naar de nieuwe versie van Windows en raak je zelden iets kwijt. Met een migratie kopieer je eerst de gebruikersmappen en overige zaken naar een andere harde schijf, daarna formatteer je de schijf, installeer je de nieuwe versie van Windows op de lege schijf en zet je als laatste alle gebruikersmappen en overige zaken terug.

Het upgraden/migreren kan ingewikkeld zijn en veel tijd kosten. Wij willen je helpen en eventuele tijd besparen, zodat je dingen niet hoeft op te zoeken en andere dingen kunt doen. Wij kunnen, voordat we de computer/laptop upgraden of migreren eerst een back-up maken, zodat als er iets misgaat de belangrijke bestanden en overige dingen kunnen terugzetten.